Crematorium

Faciliteiten

In alle rust afscheid nemen op een bijzondere locatie. Van opbaring tot condoleance, van afscheidsdienst tot cremeren. Bij Memoriam treft u alles onder één dak. Met moderne faciliteiten om van ieder afscheid, een waardig en persoonlijk afscheid te maken.

Onze faciliteiten

Catering

Met een eigen keuken, duurzame kaart en verschillende arrangementen kan onze professionele catering zich meten met een volwaardig restaurant.

Het tijdstip van de uitvaart is van invloed op wat u gasten wilt aanbieden. Rond de middag is dat bijvoorbeeld een gezonde lunch. Later op de dag zijn zoete lekkernijen, hartige snacks, een broodjes arrangement met soep, ‘walking dinner’ of een bourgondische borrelplank misschien meer gepast. Bij Memoriam passen we de catering graag aan op uw wensen. We maken zoveel mogelijk gebruik van lokale leveranciers en duurzame producten uit de streek.

Bekijk hier onze cateringbrochure:

Beeld & geluid

Ieder leven heeft een uniek verhaal dat het waard is om verteld te worden. Muziek en beeld zijn bij uitstek in staat om ons diep te raken. Soms kunnen ze zelfs uitdrukken wat in woorden moeilijk te vatten is.

Beeld
De afscheidsceremonie kan geheel naar eigen wens vormgegeven worden. Op de aanwezige grote beeldschermen kunnen foto’s, herinneringen, teksten en andere beelden getoond worden. Aan de hand van beelden kan bijvoorbeeld stilgestaan worden bij belangrijke gebeurtenissen in iemands leven. Maar ook anekdotes of kenmerkende eigenschappen van de overledene kunnen naar voren komen. Via de schermen kan er bij een crematie tevens, indien gewenst, meegekeken worden naar het laatste ritueel in de invoerruimte.

Muziek
Herinneringen die u dierbaar zijn bewaart u niet alleen in uw hoofd, maar vooral ook in uw hart. Muziek is in staat ons op een diep niveau te raken. Het kan een gevoel overbrengen zonder dat daar woorden aan te pas komen. Draai tijdens een afscheid bijvoorbeeld muziek die voor de overledene bijzonder was of waar een mooie boodschap in te horen is. De geluidsystemen in onze aula’s en ontmoetingsruimte zijn van hoge kwaliteit. Het geluid klinkt helder waar u ook staat of zit in de ruimte. De akoestiek in onze aula is daarnaast ook zeer geschikt voor livemuziek. In de aula is een statige vleugel aanwezig. Weet u zelf niet goed waar u geschikte muziek kunt vinden? We hebben een grote muziekcatalogus tot onze beschikking met uiteenlopende muziekstijlen.

Livestream

Op afstand dichtbij
Indien genodigden niet fysiek aanwezig kunnen zijn bij het afscheid, is het mogelijk op afstand mee te kijken via een livestream. Zo zijn vrienden, familie en bekenden toch in staat om het afscheid online bij te wonen. Ook als ze ver weg wonen of vanwege gezondheidsredenen niet in staat zijn om aanwezig te zijn.

Veilig verbonden
Meekijken naar het afscheid kan via ons speciaal voor nabestaanden ontwikkelde herdenkingsplatform Memoria. Uit respect voor de privacy van de overledene en de nabestaanden is de herdenkingspagina afgeschermd met een inlogcode. De inlogcode wordt door de familie bekendgemaakt per mail of in de rouwkaart, zodat alle digitaal genodigden mee kunnen kijken. Bent u niet in staat om digitaal mee te kijken op het moment dat de uitvaart plaatsvindt? Naderhand is de plechtigheid te downloaden via een link die te vinden is op de herdenkingspagina.

Memoria

Memoria is een voor nabestaanden ontwikkeld herdenkingsplatform. Als nabestaande kunt u op verzoek een herdenkingspagina aan laten maken. Familieleden, vrienden en kennissen kunnen de naaste familie hier online condoleren. Iedereen kan daarbij foto’s, filmpjes en mooie anekdotes plaatsen waarmee u samen de overledene herdenkt.

Inlogcode
Uit respect voor de privacy van de overledene en de nabestaanden is de herdenkingspagina afgeschermd met een inlogcode. De manier waarop u de code bekendmaakt, per mail, in de rouwkaart of rouwadvertentie, bepaalt u helemaal zelf.

Praktische informatie
Naast een online plek om samen te herdenken is Memoria ook een middel om praktische informatie te delen, zoals de locatie of het tijdstip van de uitvaart. U kunt hier ook wensen kenbaar maken over bijvoorbeeld bloemen of donaties aan goede doelen.

Privacy
Monuta Memoriam hecht grote waarde aan uw privacy. Om die reden hanteren wij een strikt privacybeleid dat de veiligheid van alle persoonsgegevens waarborgt. De informatie die u op Memoria deelt, wordt onder geen enkele omstandigheid voor andere doeleinden gebruikt of aan derden verstrekt.

Waardevolle herinneringen
Hoe lang een verlies ook geleden is, het verdriet blijft. Daarom kunnen de geplaatste herinneringen en condoleances ook na de uitvaart bekeken worden. Dit kan een grote steun zijn voor de nabestaanden en bijdragen aan de verwerking van het verlies.

Ga naar de inlogpagina van Memoria

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Monuta Memoriam?

Neem dan contact met ons op