Over ons

Over Memoriam

Monuta Memoriam is een moderne locatie waar alle faciliteiten rondom het laatste afscheid onder één dak te vinden zijn. Een uniek concept in Nederland. In alle rust afscheid nemen op een sfeervolle en milieuvriendelijke locatie.

Monuta Memoriam

Alle faciliteiten onder één dak
We zijn een uitvaartcentrum én crematorium, een unieke combinatie. Dat wil zeggen dat iedereen hier voor een volledige uitvaart met crematie welkom is, maar ook voor bijvoorbeeld alleen de afscheidsdienst bij een begrafenis. Daarnaast bieden we een locatie voor opbaring en condoleance met catering. Ook als de uitvaart elders plaatsvindt. U treft hier alle diensten rondom het laatste afscheid onder één dak, maar bepaalt zelf van welke faciliteiten u gebruik wilt maken.

Duurzaamheid
Tijdens de bouw zijn prestigieuze keuzes gemaakt op het gebied van duurzaamheid en emissie. Memoriam is het eerste crematorium in de regio met een elektrische crematie-installatie. Per crematie besparen we net zoveel CO2 als nodig is voor 140 douchebeurten. We functioneren daardoor vrijwel emissieloos. De crematie-installatie is elektrisch en wordt aangedreven door energie van onze eigen zonnepanelen, aangevuld met lokale groene windenergie. We willen op deze wijze bijdragen aan een groenere en duurzame toekomst.

Wij geloven in een nieuwe manier van afscheid nemen. Goed afscheid nemen staat hierbij centraal. Een afscheid los van vooroordelen over ‘hoe het hoort’, waar wensen van de overledene en nabestaanden het uitgangspunt zijn. We maken transparante en duidelijke afspraken met de uitvaartondernemer. Geen gedoe met allerlei verschillende aanbieders en tarieven, maar alles goed en overzichtelijk geregeld. Want óók dat geeft rust en ruimte.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Monuta Memoriam?

Neem dan contact met ons op