Crematorium

De crematieruimte

Voor veel mensen is het een plek die angst inboezemt: de plek waar de crematie-installatie staat. Ook wel de invoerruimte genoemd. Een dierbare begeleiden tot het laatste moment hoeft echter helemaal niet eng te zijn, maar is juist een liefdevol laatste gebaar.

De crematieplechtigheid

Duurzaamheid
Memoriam is een van de eerste crematorium in Nederland die vrij van fossiele brandstoffen is. Het crematorium is volledig elektrisch en wordt aangedreven door groene energie. We willen daarmee bijdragen aan een groenere en duurzame toekomst. Wij geloven in een nieuwe manier van afscheid nemen. Waarin goed afscheid nemen centraal staat. Een afscheid los van vooroordelen over ‘hoe het hoort’. Waar de wensen van de overledene én de nabestaanden leidend zijn.

De overledene begeleiden
In tegenstelling tot bij veel andere crematoria, is het bij Memoriam mogelijk om aansluitend aan het afscheid een plechtigheid in de crematieruimte te houden. Om de overledene te eren, een aantal laatste mooie woorden te zeggen of bijzondere herinneringen met elkaar te delen. Dit kan in klein gezelschap met alleen familie, maar mag ook een eigen gekozen gezelschap van maximaal 20 personen zijn. We bieden de mogelijkheid om de overledene te begeleiden tot het laatste moment. Dat is niet iets om bang voor te zijn, maar juist een liefdevol laatste gebaar.

Persoonlijk en vertrouwd
De invoerruimte is niet koud en kil, maar net zo persoonlijk en vertrouwd als de rest van het gebouw. Het is een modern ingerichte ruimte met een vriendelijke uitstraling. Het invoeren van de kist gaat volledig automatisch. Na afloop van de plechtigheid opent het luik zich, de kist verdwijnt en het luik sluit zich weer. Hierna begint de daadwerkelijke crematie. Hier is uiteraard niks van te zien. Na dit laatste afscheid is het mogelijk om met elkaar na te praten in de ontmoetingsruimte.

Aula
Het is ook mogelijk deze ruimte als aula te gebruiken en de gehele afscheidsdienst hier plaats te laten vinden. De inrichting is net zo warm en luxe als in de rest van het gebouw en zeer geschikt om als grote aula te gebruiken. De opties voor een persoonlijk afscheid zijn gelijk aan die van een ‘reguliere’ plechtigheid. Wanneer meer dan 20 personen aanwezig zijn, is het voor de overige aanwezigen mogelijk het afscheid te volgen via grote schermen in de aula en/of ontmoetingsruimte.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Monuta Memoriam?

Neem dan contact met ons op